
بامداد چهارشنبه ۴ بهمن زیربنای مسجد جامع پهره توسط جمهوری اسلامی تخریب شد.
به گزارش رصد بلوچستان، شورای تأمین و فرمانداری #پهره با فشار مصطفی محامی نماینده علی خامنه ای در استان و وزارت اطلاعات، دستور تخریب مسجد جامع در حال ساخت اهل سنت #پهره را صادر کردند.
بامداد چهارشنبه ۴ بهمن زیربنای این مسجد جامع تخریب شد. همزمان گزارشهایی از اعتراضها و همچنان سرکوب این اعتراضها در بلوچستان منتشر شد و یک روحانی اهل سنت نیز در پهره بازداشت شد.
حبیبالله سربازی، فعال سیاسی بلوچ و دبیر کل حزب بلوچستانء راجی تپاکی در رابطه با تشدید فضای امنیتی در بلوچستان به «زمانه» گفته که «با آمدن مصطفی محامی، نماینده جدید ولی فقیه در بلوچستان، بازداشت علمای اهل سنت و نیز دخالت در تعیین ائمه جمعه و امامان جماعت و یومیه افزایش پیدا کرده.»
این فعال سیاسی درباره تخریب مصلای اهل سنت هم موقعیت استراتژیک آن را یادآور شد: «ارگانهای انتظامی، یعنی فرماندهی نیروی انتظامی در آنجاست و همچنین مقر سپاه پاسداران در همین نزدیکی است».
به گفته سربازی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز یکی دیگر از عوامل تنشآفرینی در بلوچستان است.
نوراحمد درخوش، شهردار ایرانشهر شنبه ۴ بهمن درباره تخریب زیربنای مسجد جامع در حال ساخت اهل سنت در پهره گفته است: «این مجموعه به علت عدم استعلام و دریافت تاییدیه از اداره حج و اوقاف دچار تخلف سهوی شدهاند به همین دلیل شهرداری نسبت به ابطال و ابلاغ پروانه کار و توقف عملیات اجرایی اقدام کرد … و مجری امر تخریب بناهای بدون مجوز (مطابق با قانون صدور پروانه) اقدام به تخریب قالببندی کرد.»
اما یک منبع آگاه به «کمپین فعالین بلوچ» خبر داده است که دادستان، شورای تأمین و شهرداری اجازه ساخت این مسجد را داده بودند و «مصطفی محامی نمایند ولی فقیه در استان برای تحت فشار قرار دادن اهل سنت با همکاری وزارت اطلاعات از ادامه کار جلوگیری کردند.»
این در حالیست که شهرداری، فرمانداری، بنیاد مسکن و شهرسازی و نماینده دفتر فنی استانداری در جلسه ای که با مولانا «قمرالدین ملازهی» در سال ۷۷ داشتند این زمین را به اهل سنت برای ساخت مصلا واگذار کردند.
حبیب الله سربازی گفته است: «این مصلا از سال ۷۷ پنج هکتار زمین کاربری از طرف شهرداری در اختیار داشت که به امضای نماینده وقت ولیفقیه و رئیس هیأت امناء، مولوی قمرالدین و شهردار وقت – که نامه شهرداری موجود است – که برای مسجد واگذار شده و دو هکتار هم برای پارکینک، یعنی مجموعا هفت هکتار زمین در آن سال برای ساخت این مسجد اختصاص یافته بود.»
در تمام ۲۲ سال گذشته این مکان محلی برای برگزاری نماز، اعیادت، نمازهای جمعه و عبادت بوده و بعضی اوقات مسجد نور که در نزدیکی آن قرار دارد برای عبادات یومیه مورد استفاده واقع میشد. در ابتدا مجوز ساخت و ساز را گرفته بودند و در حال ساخت و ساز مسجد بودند که آمدند و بنا را تخریب کردند.