
طبق اسناد به دست آمده زمین مصلای پهره که توسط ارگان های امنیتی تخریب شد به هیئت امنا با امضای مولانا قمرالدین «واگذار» شده بود.
به گزارش رصد بلوچستان به نقل از کمپین فعالین بلوچ، نهادهای امنیتی پس از تخریب مصلای اهل سنت #پهره در تاریخ ۵ بهمن ۹۹ مدعی شدند که این محل به صورت امانتی بوده و ساخت و ساز عبادی در آن نباید صورت گیرد.
در ویدیو ای که از درخوش شهردار #پهره منتشر شده وی به این موضوع اشاره میکند.
منابع مطلع به کمپین اطلاع دادند که درخوش یک روز قبل از تخریب فونداسیون مسجد در اتاق اداره اطلاعات جنب بازداشتگاه وزارت اطلاعات #پهره تحت فشار قرارگرفته است.
در همین زمینه اسناد به دست آمده از شهرداری #پهره نشان میدهد که در جلسه مورخ ۱۶/۱/۱۳۷۷ «با تعیین محل دقیق زمین جهت عیدگاه اهلسنت» از طریق «سازمان مسکن و شهرسازی» در اختیار «هیئت امنا» که مورد تایید نماینده ولی فقیه میباشد «واگذار» شده است.
امضای مولوی قمرالدین ملازهی به عنوان متولی ، میرشکار فرمانده وقت #پهره، رسول گرگیج شهردار وقت، و سرحدی نماینده وقت ولی فقیه جزو امضاکنندگان این نامه هستند.
بنابرگفته مردم منطقه از سال ۷۷ همه ساله مردم در این محل به نماز های عیدین وجمعه می پرداختند و نمازهای جنازه و چه بسا یومیه در زمان تعمیرات مسجد نور نیز عموما در این محل برگزار میشدند و کاربری محل به مدت ۲۲ سال برای اقامه نماز اهل سنت بوده است.
محل مصلای اهل سنت #پهره با ۷ هکتار زمین اکنوندر یک موقعیت بسیار مهم در نزدیکی ارگان های انتظامی و سپاه در مرکز شهر واقع شده و این موضوع حساسیت را بالا برده است.
روز گذشته یکشنبه ۵ بهمن مردم در اعتراض به تخریب مصلا در مسجد نور تجمع کردند و فراخوانهای برای ادامه تجمع در محل از سوی فعالان در شبکه های مجازی منتشر شده است.
گزارشها همچنین حکایت از فشار ارگان های امنیتی بر مولوی طیب ملازهی متولی این مسجد برای سکوت افزایش یافته است.
لازم به ذکر است که مولوی طیب ملازهی پیشتر با افشای موضوع تجاوز به دختران #پهره که انگشت های اتهام را به نهادهای دارای «زر و زرو» نشانه رفت از سوی شورای امنیت مجلس و نهادهای امنیتی مورد تهدید و فشار قرار گرفت، امری که تخریب مسجد وی را برخی نوعی «انتقام جویی» تعبییر کرده اند.