خبر بازگشایی مدارس بلوچستان از ابتدای بهمن ماه در حالی موجی از نگرانی و استرس را در بین والدین ایجاد کرده که آنها نگران سلامت جگرگوشه‌های خود به علت بیماری منحوس کرونا و غول بخاری‌های نفتی هستند.

به گزارش رصد بلوچستان، سال هاست علیرغم وعده مسئولان جمهوری اسلامی مبنی بر حذف بخاری های نفتی در مدارس اما همچنان چراغ ها و بخاری های نفت سوز همنشین دانش آموزان در کلاس درس هستند.

هنوز خاطرات تلخ مدرسه اسوه حسنه و فوت چهار نوگل نشکفته دزاپی، آتش سوزی شین آباد و سوختگی ۲۸ دانش آموز و درگذشت یكی از آنان، آتش سوزی در دبیرستان شبانه روزی وابسته به دانشگاه #چابهار وفوت چهار تن از بهترین دانش آموزان، مرگ یـک دانـش‌آموز در آتش‌سوزی خوابـگاه شبانه‌روز در #چاه_رحمان بلوچستان و سایر موارد، از ذهن ها و خاطرات پاک نشده و هرگز هم فراموش نخواهد شد.

اینکه هر سال با شروع فصل سرما باید نگران باشیم که نکند بار دیگر از یک گوشه جغرافیای ایران خبری مبنی بر آتش گرفتن یک بخاری در مدرسه‌ای به گوش برسد و جامعه ای را در یک اندوه دیگر فرو ببرد، خبری تلخ که بگوید امروز در فلان مدرسه تعدادی دانش‌آموز در حالی که داشتند درس می‌خواندند دچار مشکل شدند.

امسال اما با شیوع ویروس کرونا والدین دغدغه بیشتری داشتند ترس از ابتلا به بیماری از یک سو و وجود چراغ های نفتی برای گرمایش کلاس ها از سوی دیگر آنان را نگران کرده بود تا اینکه خبر تعطیلی مدارس و تداوم روند آموزش از فضای مجازی در دستور کار قرار گرفت.

اگر چه والدین سختی زیادی مبنی بر تدریس به دانش آموزان در خانه را برعهده گرفتند اما خیالشان راحت بود از اینکه گوش به زنگ تلفن در خانه نبودند تا مبادا خبری تلخ از مدرسه فرزندانشان بشنوند؛ خبری که علیرغم گازرسانی به کلانشهر #دزاپ اما همچنان اکثر مدارس باز هم با بخاری‌های نفتی گرم می شوند و گازرسانی هم نتوانست ریشه آنها بِکند.

حال طی یک هفته اخیر، خبر بازگشایی مدارس بلوچستان از ابتدای بهمن ماه در حالی موجی از نگرانی و استرس را در بین والدین ایجاد کرده که باز نگران سلامت جگرگوشه های خود به دلایل ذکر شده هستند؛ چراغ های نفتی، غولی فراتر از کرونا برای شهروندان این خطه از جغرافیای ایران است.