اهالی مناطق مرزی بلوچستان به‌ویژه بم‌پشت به‌دلیل کمبود پزشک و همچنین نداشتن راه دسترسی مناسب برای درمان به پاکستان سفر می‌کنند.

به گزارش رصد بلوچستان، بر اساس آمار نظام پزشکی ۱۸۹۶ پزشک در بلوچستان فعالیت می‌کنند. این آمار در شهرستان #سراوان با بیش از ۱۶۰ هزار نفر جمعیت به حدود ۶۰ پزشک می‌رسد که به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۳ پزشک در این منطقه وجود دارد.

علاوه بر اختلاف این عدد با میانگین کشوری، توزیع پزشکان مستقر در شهرستان هم عادلانه نیست و تقریبا اغلب این پزشکان در مرکز شهرستان به فعالیت مشغول هستند.

این کمبود یکی از مهم‌ترین مواردی است که اهالی مناطق مرزی #سراوان را برای درمان راهی پاکستان می‌کند.

همه‌چیز به کمبود پزشک ختم نمی‌شود و پیگیری درمان در خارج از مرزها دلایل متعددی دارد که بخشی از آن نتیجه محرومیت‌های تاریخی بلوچستان است.

در دیگر شهرستان‌های مرزی جنوب بلوچستان هم اوضاع بهتر نیست. در #کنارک، #سوران، #مه_گس و #سرباز پزشکی وجود ندارد یا تعداد پزشکان کمتر از ۱۰ نفر است. در این شرایط بسیاری از اهالی منطقه به‌ویژه روستاهای صفر مرزی که اغلب در مناطق مرزی پاکستان قوم و خویش هم دارند برای درمان بیماری به پاکستان می‌روند.

کاظم درازهی، فعال اجتماعی، سفرهای درمانی را نتیجه هزینه پایین درمان و تشخیص دقیق‌ می‌داند.

درازهی می‌گوید: «معمولا زمان انتظار برای ویزیت در پاکستان کمتر است و نوبت‌دهی هم آنجا سریع‌تر انجام می‌شود.»

فاصله روستاهای صفر مرزی #بم_‌پشت مانند «#حق‌آباد» تا مرکز شهرستان #سراوان حدود ۱۶۰ کیلومتر است، اما این فاصله که به‌طور معمول باید نهایتا در ۲ ساعت سپری شود، گاهی بیش از ۱۲ ساعت زمان می‌برد.

طی این مسافت به‌دلیل نامناسب بودن جاده، فقط با وانت‌نیسان یا خودروی شاسی‌بلند امکان‌پذیر است و وسیله حمل‌ونقل عمومی هم برای رفت‌وآمد مردم وجود ندارد.